הדברים שיפתיעו אתכם ביוון, חלק ג: לטייל בחום ובגשם ואפילו ליהנות מזה

אם גם אתם ביוון הקיץ, כמוני, ודאי שמתם לב שרוב הזמן חם, אפילו חם מאוד, ואז פתאום יורד גשם זלעפות שכאילו בא משום מקום. אז מה עושים? פוסט שגם המטיילים לארצות אחרות יפיקו ממנו תועלת.

 

איך לטייל בחום ובגשם הקיץ ואפילו ליהנות מזה?

אם הייתם ביוון בקיץ, ודאי שמתם לב שרוב הזמן חם, אפילו חם מאוד, ואז פתאום יורד גשם זלעפות שכאילו בא משום מקום.
הפתעה? היוונים, כמו כל האירופאים, אינם מופתעים לא מזה ולא מזה.

ומה יהיה עם התוכנית הנהדרת שבנינו? מה, נוותר על הדברים ש"אסור לפספס" רק בגלל שיש גל חום?

האמת? כן, וותרו. כל הרעיון הזה של "אסור לפספס" הוא רעיון שגוי מיסודו. אינכם חייבים כלום חוץ מאשר ליהנות יחד עם היקרים לכם ולחזור בשלום. איך עושים את זה? קבלו עשרה טיפים ממי ששרדה כדי לספר.

א. היערכות לפני הטיול

1) התאימו את סידורי הלינה לידיעה שמזג האוויר הפכפך, בייחוד כשאתם מטיילים עם ילדים.

למה הכוונה? באזורים ההרריים העדיפו מלונות עם בריכה ולובי שנעים לשהות בו, בערים העדיפו דירות מרווחות (ואם תמצאו מלון מרכזי עם בריכה, מה טוב). הרי ילדים – וגם המבוגרים שנוסעים איתם – זקוקים למרחב מחיה. בשעות החמות, או כשיורד גשם שמונע מכם לצאת לטייל, תוכלו לשהות במלון או בדירה וליהנות מהשהות מבלי להרגיש שצפוף לכם מדי.

2) הביאו משחקי קופסא וכל דבר שכיף לכם לעשות יחד.

המטרה שלכם היא הרי ליהנות יחד, לא לבצע תוכנית, נכון?

3) אירזו בתבונה.

מעיל גשם הוא חלק בלתי נפרד מרשימת האריזה ליוון, בכל עונה. אם אתם מעדיפים מטריה, גם טוב. מאידך, שמלות קלות ובגדים מאווררים מכל סוג שהוא יצילו אתכם.ן כשהחום נהיה בלתי נסבל.

4) הצטיידו בשמשיה, מחצלת וכסאות חוף בג'מבו הקרוב אליכם

בהנחה שבאתם בשיא הקיץ, ואתם מטיילים עם ילדים, ומתכננים לבלות הרבה בחופים, הטיפ הזה עשוי לחסוך לכם הרבה כסף. חוק חדש ביוון מחייב את מפעילי החופים לגבות סכומים גבוהים למדי בעבור השימוש במיטות שיזוף ובשמשיות. הסכומים משתנים ממקום למקום, ובאופן טבעי, ככל שהחוף יותר פופולרי ומבוקש, הם גבוהים יותר. שמעתי כבר על 50 יורו לזוג מיטות שיזוף ושמשיה! בכל אחת מחנויות JUMBO המפוזרות בכל רחבי יוון, תוכלו להצטייד בכל מה שדרוש לחופשת חוף מושלמת: כסאות, ציליות, מחצלות, מתנפחים, נעלי חוף (תודו לי על זה בחופים עם חלוקי הנחל) צידניות, וכל זה במחירים מצחיקים. בתום החופשה תוכלו להשאיר את כל זה למארחים שלכם שוודאי ישמחו לקבל ציוד במצב טוב.

ב. איך מטיילים בחום הקיץ ונהנים מזה?

4) טיילו בקצוות של היום, נוחו או סעו בשעות החמות.

גם בימים החמים ביותר, ניתן ליהנות מאוויר נעים יחסית מוקדם בבוקר ומאוחר בערב והבונוס: השמש שוקעת ממש מאוחר, מה שמאפשר לכם לצאת קצת מהקופסה בתכנון היום.

קחו לדוגמה את מטאורה, בצפון יוון.

אני מהדוגלים בהקדשת 24 שעות למקום הנפלא הזה, שהוא אחד היפים בעולם, בלי הגזמה, והנה עוד רעיון שאולי ישכנע אתכם שזה לא רק "מקום לעבור דרכו". נניח שהגעתם בשעות אחר הצהריים ויש לכם זמן עד למחרת בצהריים, קבלו סדר יום שיאפשר לכם ליהנות במקסימום:
– כשתגיעו למקום, בהנחה שהגעתם בשעות הצהריים, קודם כל עשו צ׳ק אין במלון ולכו לנוח. אם לקחתם מלון עם בריכה, הרווחתם כפליים.
– סביב השעה שש וחצי לכו לאכול ארוחת ערב. עדכנו את המלצרים שיש לכם רק שעה. רוב המסעדות יעמדו במשימה בקלות.
– אחרי ארוחת הערב, סעו עם הרכב למעלה למצוקים והתמקדו בנקודות התצפית היפות ביותר בשקיעה (כאן באתר שלי יש מידע מפורט עם מראי מקום). השמש לא שוקעת לפני 21:00 והאוויר כבר הרבה יותר נעים ממה שהיה בשעות החמות.
– למחרת בבוקר, צאו מהמלון בשבע וחצי מבלי לעשות צ'ק אאוט.
– עלו שוב לתצפיות, הפעם לאלה שמתאימות יותר לשעות הבוקר.
– בקרו באחד המנזרים (הם נפתחים החל מהשעה 09:00) וחיזרו למלון לארוחת בוקר מאוחרת (ברוב המלונות ארוחת הבוקר מוגשת עד 10:30 או אפילו 11:00).
– לאחר ארוחת הבוקר תוכלו לעשות צ'ק אאוט בנחת ולהמשיך בדרככם ליעד הבא או סתם להסתובב בקלמבקה, שהיא עיירה חביבה ביותר.

דוגמה נוספת: אתונה.

אחת הערים האהובות עליי בעולם עשויה להיות בלתי נסבלת בקיץ הלוהט. אם בכל זאת החלטתם לבלות בה בקיץ, עשו לעצמכם טובה ואל תתיימרו לטייל בה לאורך כל היום. בשעות החמות נסו להיות במקומות ממוזגים (כגון מוזיאונים או חדר המלון), ורק בשעות הערב, החל משש, צאו לטייל אל תוך הלילה.
– החנויות פתוחות עד 21:00
– האקרופוליס ומרבית האתרים האחרים פתוחים עד 20:00
– בגבעת פילופאפוס וגבעת ליקאביטוס ניתן לבקר גם מאוחר יותר, והשמש כאמור לא שוקעת לפני 21:00
– אחרי השקיעה עלו לאחד הרופטופים הנהדרים של אתונה או שבו לכם במסעדה מדליקה, לכו ברחובות שוקקי החיים כגון ארמו, איאולוס ואזור פסירי ותיהנו הרבה יותר.

5) חפשו את מקורות המים.

יש מסלולים ואתרים ש"כולם מדברים עליהם" אבל הם לא מתאימים לימים חמים במיוחד. שום דבר לא חובה, מלבד לדאוג שיהיה לכם כיף במקסימום.
במרבית האזורים יש מקווי מים בכל הצורות והגדלים: חופי ים, אגמים, נהרות, פלגים ומפלים שאפשר לטבול בהם ולהתרענן. וודאו רק שההגעה למקור המים והחזרה ממנו אינה כרוכה בהליכה ממושכת בשמש הקופחת.

6) צאו לטייל בשעות אחר הצהריים המאוחרות.

באזורי החוף נצלו את היום לטבילה בים וצאו לטייל רק בשעות אחהצ המאוחרות. למשל, אם אתם שוהים באזור טולו או נאפפליו, או אם אתם שוהים באזור פארגה – אלו אזורים שיש הרבה מה לראות בהם, ועדיין ההמלצה היא: או שמשאירים את הטיולים לערב, או שמטיילים במקומות עם מים זורמים.

7) הזמינו ראפטינג, קניונינג או טיול ג׳יפים נהוג בידי מקומיים.

שתי הראשונות הן אטרקציות רטובות, השלישית אטרקציה ממוזגת. בכל אזורי ההרים תוכלו לאתר חברות מקומיות שיוכלו לתת לכם שירות מצויין ולספק לכם הפוגה מן החום. המקומיים גם יידעו לקחת אתכם למקומות שככל הנראה לא תגיעו אליהם לבד כי לרוב הם אינם מופיעים במדריכים בעברית.

ג. ומה עושים בגשם?

8) לא יוצאים בגשם כבד, אלא אם חייבים.

כשגשם כבד מפתיע אתכם, אם אינכם חייבים לצאת אל תצאו. גשם כזה עלול להתפתח לשטפון מסוכן. המתינו במקום מוגן וקבלו החלטות לגבי המשך היום כשהשאלה היחידה החשובה היא שאלת הבטיחות. אם יש ספק, אין ספק.

9) אל תתישו את עצמכם בניסיון לבנות תוכנית חלופית מראש.

לעולם לא תדעו מראש מתי הגשם יכריח אתכם לשבת בלי לזוז ומתי הוא יאפשר לטייל. ברגע הנכון, בידקו תחזית לכמה שעות קדימה, התייעצו עם המקומיים וקבלו החלטות מהרגע להרגע. בינינו, זה חלק לא מבוטל מהכיף של הטיול, לא ככה?

ד. הרעיון הכי חשוב שתיקחו מהפוסט הזה

10) הכל מדהים ושום דבר לא חובה.

חבר יקר אמר לי פעם אחת המשפט הזה וכבר שנים רבות הוא משמש לי כמוטו בתכנון טיולים. אם יש כלל אחד ויחיד שאני ממליצה לאמץ, זה הכלל. נכון להיזכר בו מעת לעת, כשגורם חיצוני משפיע על תוכניות הטיול שלנו. זה לא באמת שיבוש אם אנחנו לא מתרגשים ממנו ואם אנחנו יודעים שגם מה שנעשה במקום מה שתכננו יהיה מדהים, זה הרי תלוי רק בנו.

סעו לשלום, חיזרו בשלום וספרו איך היה!

סוד הטיול המושלם: תכנון טיולים ליוון

טיולים בעולם

לשתף זה חלק מהכיף
תוכן עניינים

אהבת? יש לי עוד סיפורים מעניינים.

היום בו היוונים אמרו "לא!!!"

28 באוקטובר, יומה של המילה "לא" שתי המילים הכי מבלבלות בשפה היוונית הן, קרוב לודאי, כן ולא. מילא שה"לא" היא ביוונית "אוחי", מילה משונה שאין דומה

נגיע לגשם, נעבור אותו

    נקודת מבט קצת אחרת: איך ליהנות בטיול ליוון גם כאשר מזג האוויר קצת פחות ידידותי? יש כמה שאלות שחוזרות על עצמן במרבית קבוצות

יש טיולים והרצאות שמתמלאים עוד לפני שאני מספיקה להגיד "קלימרה".

שווה להירשם לניוזלטר שלי.
דילוג לתוכן