אורלי פינקלמן

קניות ביוון: הדברים שישמחו אתכם הרבה אחרי שתחזרו מהטיול

אז מה קונים פה, אני נשאלת לעיתים קרובות. מי שכבר התאהבו יודעים שהכל משובח ביוון, ועם זאת, יש דברים שבאופן קבוע ייכנסו למזוודה שלי ודברים אחרים שאני מעדיפה לקנות בארץ. רשימת המלצות אישית לגמרי, במיוחד בשבילכן ובשבילכם.

 

 

אז מה קונים פה, אני נשאלת לעיתים קרובות.
מי שכבר התאהבו יודעים שהכל משובח ביוון,
ועם זאת, יש דברים שבאופן קבוע ייכנסו למזוודה שלי ודברים אחרים שאני מעדיפה לקנות בארץ.

הדברים שאני אוהבת להביא מיוון

תבלינים ותה

אורגנו

סלט יווני אינו שלם בלעדיו, ורק ביוון יש אורגנו ראוי לשמו. האם ידעתם שמקור שמו הוא יווני, ופירושו "שמחת ההרים"? כן כן, שמחה. והרומאים גילו אותו ביוון, אחרי שכבשו אותה, תוכיחו לי שלא. נסו יוגורט עם דבש אורגנו, מעדן!

תה הרים

זה צמח שגדל בר בהרים ומכאן שמו. בצורתו הוא מזכיר מרווה, בטעמו קמומיל, אבל הוא לא זה ולא זה. אני מכינה ממנו חליטות חמות וקרות וזה תענוג מרענן. קל להשיג בכל חנות שמתמחה בתוצרת מקומית. בקשו Mountain tea.

גרגרי פלפל אדום

זה פלפל ארומטי במיוחד ולא חריף, הגרגרים זהים בצורתם לגרגרי הפלפל השחור המוכרים לנו מלבד העובדה שהם אדומים ויחסית חלקים. מתאים לתיבול תבשילים ומרקים.

גבינות

יש מעט מאוד גבינות יווניות שלא תוכלו להשיג בארץ. פטה למשל, זמינה בארץ באיכות טובה מאוד ובאמת שאין צורך לסחוב אותה כל הדרך. יש גבינות מצוינות של יצרנים מקומיים ואם ממש רוצים גבינה יוונית אורגינל, יש יבוא ויחסית קל להשיג. שתי גבינות שקצת יותר קשה להשיג אצלנו הן הגרוויירה והטלגאני.

גבינת גרוויירה (Graviera)

גבינה קשה, חריפה מתקתקה, קצת מזכירה את הגרוייר השוויצרית. היא לא דומה לשום דבר שמייצרים בארץ והיא עומדת בגבורה בתלאות הדרך.

גבינת טלגאני

גבינה קשה ושמנה, מתאימה לצלייה במחבת, אז היא הופכת למותכת עם טעם נהדר. פחות מלוחה מהחלומי הקפריסאית והרבה יותר עשירה בטעם.

ממתקים

לוקומי (loukoumi)

כך היוונים קוראים לממתק המוכר לנו כרחת לוקום. כשזה טרי, זה משובח. חפשו אותו בקונדיטוריות והתרחקו מהמוצרים הארוזים מראש.

פסטלי (pasteli)

אלה השומשומיות הקריספיות, לעיתים מכינים אותן עם סוכר ולעיתים עם דבש. חטיף מתוק, טבעוני ונהדר.

קורביידס (kouraviedes)

עוגיות שקדים נמסות בפה וממכרות, חלק מהמורשת שהיוונים אימצו מהטורקים. להשיג בכל קונדיטוריה משובחת.

שוקולד מריר עם שקדים (סלעי שוקולד)

עוד מעדן שאפשר להשיג רק בקונדיטוריות, שוקולד מריר איכותי מאוד עם שקדים קלויים. כל יחידה עטופה בנפרד בעטיפה מוזהבת, ומה שבפנים משול לזהב טהור. אזהרה, יש הרבה סוגים של שוקולדים עטופים בזהבים, תמיד תוודאו מה בדיוק אתם קונים. השם המדויק ביוונית הוא "סלעים קטנים של שוקולד מריר ושקדים" Σοκολατάκια με αμύγδαλο – βραχάκια.

סוכריות מציצה שיש רק ביוון

נו באמת, מה סוכריות מציצה עכשיו? לא חסרות כאלה בארץ. אבל נסו את הסוכריות של המותג ZERO בטעם אקליפטוס ומסטיכה. כאלה אין אצלנו. הן גם טעימות, גם נטולות סוכר וגם פותחות את הנשימה. להשיג בכל הסופרמרקטים ובחנויות הנוחות.

יין ואלכוהול

יין

ענף היין היווני חווה פריחה חסרת תקדים, כמותית ואיכותית. זנים מקומיים לצד זנים אירופאיים מוכרים יותר, יקבים הנטועים בתוך נופים מעוררי תיאבון, פשוט תענוג. אם זכיתם לבקר ביקב מקומי ואהבתם את היין, תמיד כיף להביא בקבוק.

ציפורו (tsipouro)

משקה האלים שלי, אחרי הצמד הקדוש ג׳ין וטוניק. די נדיר להשיג בארץ ולכן ממליצה להביא. בדומה לגראפה האיטלקית, מזקקים אותו משאריות הענבים שנותרו אחרי שסחטו מהם את המיץ שיהפוך ליין. לרוב, הוא מיוצר במזקקות ביתיות קטנות ולא נדיר למצוא אותו בבקבוקי פלסטיק של מים מינרלים. לרוב זהו אלכוהול נקי שאינו משנה את צבעו במגע עם מים, ולרוב הוא גם נטול תוספות טעם מלאכותיות. באזורים מסויימים ביוון הוא מכונה ראקי. אם מציעים לכם ציפורו, תגידו כן. או שתתאהבו, כמוני, או שתעקמו את הפרצוף. כך או כך, יאמאס!

אוזו

באופן אישי אני פחות מחבבת אוזו, ציפורו הוא המשקה המועדף עלי. אם אתם מחובבי הז'אנר, יש מותגים מסחריים מוצלחים יותר או פחות גם בסופרים וגם בדיוטי פרי.

ליקר מסטיכה

ליקר בעל טעם מיוחד במינו, המופק מהשרף של שיחי אלת המסטיק – אך לא כל שיח יתאים להפקת השרף אלא רק זו שגדלה באי היווני כיוס. כשתטעמו, הטעם יזכיר לכם את ריחה של אלת המסטיק שלנו. זה מוצר נהדר וייחודי ליוון, הוא מתאים לשתייה נקי, עם קרח או בקוקטייל (מסטיכה, סודה ומי טוניק, נסו ותתאהבו). אפשר לרכוש אותו בכל סופרמרקט, חנות משקאות וכמובן בדיוטי פרי.

רק זכרו (וזה נכון גם לציפורו, לאוזו וליין) שאם רכשתם בקבוקים בכל מקום מלבד שדה התעופה, תתבקשו לשלוח את המזוודה בבטן, אחרת יחרימו את אוצרותיכם בבדיקה הבטחונית בשדה התעופה.

ומה בנוגע לשמן זית ודבש?

את אלה, אולי תופתעו לשמוע ואולי לא, אני מעדיפה לקנות בארץ.

שמן זית

אין מה לומר, שמן הזית היווני מהמם. אבל גם בארץ יש שמן זית משובח ואין סיבה אמיתית לסחוב בקבוקים מכאן. את שמן הזית שלי אני קונה מ"כרמזית", בית בד שצמוד לחלקות גידול הזיתים של בן דודי נמרוד אזולאי ממשמר הירדן. תתקשרו ליעל ותקבלו משלוח מעולה (יש לו גם שמן זית מהזן היווני האהוב קורונייקי!) עד הבית. מבטיחה שתתמכרו. יעל 054-6857727.

דבש

כתבתי כבר על "דבש פועלות" הנהדר שמייצרים אסף ושרון גושן פיליפ, שמצילים נחילי דבורים ומחזירים אותם לחיות בכוורות. זה אחד הדברים הכי חשובים שאפשר לעשות למען האנושות, כי בלי דבורים לא תהיה האבקה ובלי האבקה לא יהיה לנו אוכל. ככה פשוט. את הנחילים הם מעבירים לכוורות ואת הדבש הם מוכרים. זה דבש מעולה, 100% דבש טהור אמיתי ומשובח.
תוסיפו כפית ממנו ליוגורט היווני שתקנו בארץ (כי רבאק, צריך לדאוג גם לכלכלה המקומית) ויש לכם מעדן יווני אותנטי הכי טעים בעולם.
שרון 050-6765003.

 

תיהנו, וספרו לי על עוד תגליות שגיליתם ביוון.

 

לקריאה נוספת

סוד הטיול המושלם ליוון: תכנון בהתאמה אישית

מתכננים טיול ליוון? קבלו תשובות לשאלות הכי שכיחות

לשתף זה חלק מהכיף
תוכן עניינים

אהבת? יש לי עוד סיפורים מעניינים.

כך תבחרו מסעדה שתשמח אתכם ביוון

איך לבחור מסעדה ביוון שתהיה מעל ומעבר לציפיות שלכם? יש לי כלל שאני מקפידה עליו בכל הטיולים שלי: הכל מדהים ושום דבר לא חובה. ביטויים

יש טיולים והרצאות שמתמלאים עוד לפני שאני מספיקה להגיד "קלימרה".

שווה להירשם לניוזלטר שלי.
דילוג לתוכן