לפני כמעט 40 שנים התאהבתי ביוון והשאר היסטוריה, או כמו שאני אוהבת לומר – בלב שלי, במקום חדר ימני יש לי חדר יווני.
יש בערך אלף סיבות למה אני כל כך אוהבת להדריך טיולים ביוון. טוב, זה לא ממש קשה: הכל שם פשוט תענוג. הנופים, האתרים, הסיפורים, ומעל לכל, האנשים.
אחד הדברים שאני הכי אוהבת זה לשבת ולדבר עם היוונים שאנחנו פוגשים. לפעמים קורה נס ויש לי כמה דקות לשוחח עם המדריך המקומי באמצע הטיול, ולפעמים אני פשוט באה בין הטיולים כדי להמשיך את השיחות העמוקות איתם. יש משהו בדרך שבה היוונים מספרים סיפור, שמכשף אותי. לעיתים קרובות אני מבקשת ממישהו שפגשתי זה עתה שיספר לי סיפור שאני כבר יודעת. הדרך הייחודית בה כל אחד מספר את אותו הסיפור, מלמדת אותי המון. ומה הפלא? הרי כשאנחנו בודקים מהן היצירות העתיקות ביותר שהשפיעו על תרבות המערב, אף רשימה לא תהיה שלמה ללא האיליאדה והאודיסיאה. עם כזאת מורשת, פלא שהם מצטיינים כל כך באמנות הסיפור? ואכן, מאחורי כל אבן מסתתר סיפור מרתק.
מזג האוויר ביוון שמשי רוב השנה (250 ימי שמש!) ומי שיצטרפו אלינו לטיול ביוון, יזכו ליהנות מחוויה מיוחדת במינה.
זו לא עוד חופשה ביוון. זהו טיול חווייתי שופע כל טוב:
- נכיר לעומק את הערים הגדולות – ת'סלוניקי ואתונה;
- נבקר באתרי מורשת יפהפיים ומרגשים (המנזרים התלויים במטאורה, מישהו?)
- נחווה את הנופים הפראיים והקשוחים של יוון ההררית – בחבלי הארץ זגוריה ואווריטניה;
- נשמע סיפורים מרתקים;
- ויש לי הבטחה אחת: גם אם כבר הייתם בטיול מאורגן ליוון, מהטיול הזה תחזרו מופתעים ומאוהבים, ועם רצון עז לחזור אליה שוב. כמה טוב שהיא קרובה כל כך!