קרנבל פירושו "תקופה ללא בשר"
ואפוקריאס פירושו, בערך, "יוצא מהבשר", ובין אם מדובר בונציה, בברזיל או ביוון – זה אירוע שתמיד יתרחש בדיוק ארבעים יום לפני הפסחא.
רגע לפני שאתן אומרות לעצמכן, הא! העתיקו מהוונציאנים, אלה!
אני אומרת, קחו כוס יין! שתו! יאמאס! ותבינו שזה לא ממש משנה.
שישים שניות על קרנבלים בנצרות
סביר להניח שמקורו של האפוקריאס הוא דווקא בחגיגות לכבוד אל היין דיוניסוס, שהיו קשורות להתחדשות בטבע, לציפיה ליבולים טובים, וכללו תהלוכות של אנשים מחופשים לסאטירים או ליצורים מיתולוגיים אחרים, עוברים ברחובות, שרי שירי שיכורים, משתטים בעליזות.
המסורות הללו, שבעולם הלטיני קיבלו את השם קרנבל, התפשטו לאזורים אחרים בעולם באמצעות האימפריה הרומית, והגיעו עד לעולם החדש יחד עם הכובשים הנוצריים. הנצרות, שמצד אחד הביאה לביטול חלק גדול מהמנהגים הפגאניים (האולימפיאדה! הייתן מאמינות?) דווקא אימצה בשמחה מנהגים אחרים, וכך קרה שמנהגי ההתחפשות והתהלוכות ברחובות המשיכו להתקיים לקראת סוף החורף ותחילת האביב.
למה דווקא בתקופה הזאת?
קודם כל, כי זו התקופה בה הטבע מתחיל להתחדש. ובמקרה או שלא במקרה, זה יוצא בדיוק ארבעים יום לפני הפסחא, תקופה בה מפסיקים הנוצרים לאכול בשר ודגים, והמחמירים לא ייגעו גם במוצרי חלב וביצים. ביוון, התקופה הזאת נקראת "צום הלנט".
אבל לפני שמתחילים להתנזר ממנעמי המטבח היווני, הם חוגגים במשך שלושה שבועות, נותנים דרור לתשוקות ולתאוות, חוזרים לימים בהם חגגו בפראות משולחת רסן לכבוד דיוניסוס, אל היין.
טוב, לא באמת משולחת רסן. בכל זאת, יוונים מודרניים.
אירועי הקרנבל ביוון
מתפרשים על פני שלושה שבועות של אירועים, בערים בכל רחבי המדינה.
העיר הגדולה בפלופונז, פטרס, היא המקום אליו מגיעים מאות אלפי יוונים, מדי שנה, לאירועי השיא של הקרנבל. השנה, יחולו אירועי השיא בסוף השבוע המתחיל ב-28/2 ומסתיים ב-3/3/2025.
זה עדיין אירוע עממי-קהילתי, לא תיירותי, בו היוונים מבטאים את הרצון שלהם להתחדש, לשמוח וליהנות יחד,
וזה בדיוק מה שכל כך קוסם בטיול הזה.
מה מצפה לנו בטיול?
נתחיל באתונה, בסיור מחוץ למסלול המוכר, בין שכונות ססגוניות ומיוחדות, אמנות גבוהה ואמנות רחוב, מוזיקה מקומית והרבה יין. בכל זאת, הכל התחיל מדיוניסוס.
אחרי לילה בבירה, נמשיך לעיר פטרס שבמערב הפלופונז, העיר המזוהה ביותר עם אירועי הקרנבל ביוון, שאנשיה ידועים בכך שכמעט כל השנה הם עסוקים בהכנות לעונת הקרנבל.
מבין שלל מופעי תיאטרון, קונצרטים, תערוכות, ריקודים, מצעדים קטנים וגדולים לילדים ולמבוגרים, פסטיבל הסאטירה וציד האוצרות המפורסם, אנו נבחר בפינצטה את האירועים בהם נשתתף.
המצעד המרכזי, בו נצפה מקרוב, צפוי לכלול מיצגים מרהיבים. בתום המצעד, דמותו של מלך הקרנבל תישרף על המזח בטקס רב רושם.
ביומו האחרון של הטיול, נצא מפטרס, דרך גלקסידי, בחזרה לכיוון אתונה. זהו "יום שני הנקי", היום בו היוונים יוצאים לבלות בחיק הטבע ומפריחים עפיפונים, אבל בגלקסידי, מצידו השני של מפרץ קורינתוס, נהוג לחגוג את היום הזה בצורה הרבה יותר פרועה וססגונית.
בכל יום, ובייחוד ביום האחרון, נפתיע אתכן בחוויות חדשות שלא ציפיתן לחוות.
זה טיול שעד לרגע האחרון אנחנו שומרות לעצמנו את האפשרות לבחור באילו אירועים נשתתף, אנחנו נבוא לשם מוכנות ומזומנות להיות מופתעות – בואו גם אתן בשמחה ובציפיה למשהו שעדיין לא חוויתן.
למה הטיול הזה הוא לקבוצות סגורות בלבד?
זהו טיול שמאחר שהוא ממוקד באירוע חד פעמי מדי שנה, אירוע שמושך אליו מאות אלפי יוונים מכל רחבי המדינה, אנו נדרשות להתחייב על כל שירותי הקרקע חודשים ארוכים מראש. חשוב לנו לשהות במלון במרכז העניינים, ואת זה נוכל להבטיח רק כשנדע בוודאות שיש קבוצה ובה לפחות 10 משתתפים ומשתתפות. זוהי חוויה נהדרת לקבוצת חברות וחברים, בכל הרכב שמתאים לכם.
לפרטים נוספים מוזמנים לפנות אלי בווטסאפ או ישירות למייל.