נגיע לגשם, נעבור אותו: 7 העצות הכי טובות שלי למטיילים בסתו ובחורף

יש כמה שאלות שחוזרות על עצמן במרבית קבוצות המטיילים ליוון, כולן קשורות למזג האוויר ולרוב הן מנוסחות כך שהן לא באמת מאפשרות לקבל את התשובות שאתם באמת צריכים. ומאחר שיוון ממשיכה להיות פופולרית גם בסתו ובחורף, החלטתי לעשות עבורכם סדר בכל העניין הערמומי הזה המכונה תחזית מזג האוויר.

 

 

 

נקודת מבט קצת אחרת: איך ליהנות בטיול ליוון גם כאשר מזג האוויר קצת פחות ידידותי?
יש כמה שאלות שחוזרות על עצמן במרבית קבוצות המטיילים ליוון, כולן קשורות למזג האוויר ולרוב הן מנוסחות כך שהן לא באמת מאפשרות לקבל את התשובות שאתם באמת צריכים. ומאחר שיוון ממשיכה להיות פופולרית גם בסתו ובחורף, החלטתי לעשות עבורכם סדר בכל העניין הערמומי הזה המכונה תחזית מזג האוויר.

הפוסט נכתב מנקודת מבטי כמדריכה שמובילה טיולים ביוון בממוצע 120 ימים בשנה, בכל עונה אפשרית, כולל בזמנים בהם עלי להוביל טיולים בתנאים של חוסר ודאות לגבי מזג האוויר.

1) עובדה: מזג האוויר והתחזית הם הזוג הכי לא אמין בסביבה

בואו נתחיל מקצת רכילות זולה, כי אין כיף גדול מזה: הבחור המכונה "מזג האוויר" הוא מניאק פוחז שאי אפשר לסמוך עליו. את ההבטחות שלו אפשר לרשום על הקרח, ובייחוד בעונות המעבר (ספטמבר-נובמבר, מרץ-מאי). רעייתו, התחזית, היא בסך הכל השופר שמדברר אותו. הוא משקר לה והיא משקרת לנו. היא מבטיחה לנו בשמו שמש ופתאום יורד עלינו גשם, מבטיחה גשם והוא מביא בצורת, לפעמים יהיה הרבה יותר קר או הרבה יותר חם ממה שציפינו. בקיצור, אמין כמו פינוקיו. אלה העובדות, ועכשיו בואו ונראה מה אנחנו יכולים לעשות כדי לתכנן טיול בתנאי אי ודאות, וליהנות במקסימום.

2) המלצה: מוטב לא לשאול "איך מזג האוויר"

במקום לשאול "איך מזג האוויר באזור (…) באוקטובר/ נובמבר (מחקו את המיותר)"
מוטב לשאול "האם מתאים לטייל באזור (…) באוקטובר וכו'"
ולברר מה הפעילויות הפתוחות, הרלוונטיות לכם, האם יש מסעדות, חופים, אטרקציות וכו'.
זה יעזור לכם להחליט אם לנסוע לאזור מסויים בעיתוי שחשבתם עליו.

3) עוד המלצה: רצוי לנסח מחדש את השאלה "מה לעשות אם יש גשם".

במקום לשאול "מה לעשות אם יש גשם"
מוטב לשאול "איפה כדאי להיות בימים גשומים באזור (…)"?
ושימו לב לשינוי בין המילה "לעשות" לבין המילה "להיות".
אני נמנית עם אותם אנשים שמאוד אוהבים להיות בתנועה, לחקור כל אזור, להכיר כמה שיותר מסלולים ומקומות (אחרת, איך יהיה לי הידע הדרוש כדי לייעץ לכם?), כך שאני הראשונה להזדהות עם אלה שמתוסכלים כשנגזר עליהם להמתין שהגשם ייפסק.
עם זאת, הסיבה שאני מעדיפה את השאלה "איפה להיות" היא כי טיול הוא לא אוסף של משימות שצריך לסמן עליהן וי. טיול הוא חוויה, ובחוויה צריך פשוט להיות, לזרום עם מה שמזמן לנו המקום ומזג האוויר וליהנות גם אם התוכנית היפה שבנינו אינה מתממשת במלואה. במילון שלי אין דבר כזה לפספס, יש להרוויח משהו אחר, שאולי לא תכננו אבל נהנינו ממנו כי ככה החלטנו שיהיה.

כך או כך, היצמדו לכלל הברזל: לא יוצאים החוצה בגשם כבד, אלא אם חייבים. גשם כבד עלול להתפתח לשטפון מסוכן. המתינו במקום מוגן וקבלו החלטות לגבי המשך היום כשהשאלה היחידה החשובה היא שאלת הבטיחות. אם יש ספק, אין ספק.

4) איך לבחור מלון בעונה בה צפוי גם גשם?

קודם הערה לסדר: ביוון צפוי גשם כל השנה, גם בקיץ. בחורף יש כמובן הסתברות ליותר ימי גשם.

  • העדיפו מלונות עם לובי שנעים לשהות בו, למשל לובי שיש בו ספות נעימות, תאורה חמימה, אולי אפילו בית קפה או בר.
  • בערים העדיפו דירות מרווחות כי אין כמו סלון בדירה להפיג את הצער על כך שאי אפשר לצאת, ולהיות קצת ברוגע מבלי להרגיש שצפוף לכם מדי.
  • זה הזמן למלונות ספא – אם אי אפשר לטייל, לפחות ניהנה מהפינוק.

5) תוכנית חלופית? זו אשליה שמוטב להשתחרר ממנה

בבקשה, אל תתישו את עצמכם בניסיון לבנות תוכנית חלופית מראש. לעולם לא תדעו מראש מתי הגשם יכריח אתכם לשבת בלי לזוז ומתי הוא יאפשר לטייל.

עם זאת, יש תוכנית חלופית אחת שתמיד עובדת לי, במיוחד בטיול עם הילדים: הביאו מהבית משחקי קופסה שכולם אוהבים ולא תשימו לב איך הזמן עובר.

ברגע הנכון, בידקו תחזית לכמה שעות קדימה, התייעצו עם המקומיים וקבלו החלטות מהרגע להרגע. בינינו, זה חלק לא מבוטל מהכיף של הטיול, לא ככה?

6) איך יודעים מה לארוז?

הטעות הכי גדולה שאתם עושים באריזה היא להסתמך על התחזית.

במקום לשאול "מה מזג האוויר עכשיו ב…" (שזוהי שאלה של אנשים שתיכף נוסעים למקום מסויים)
מוטב לשאול "איך כדאי לי לארוז לשבוע הבא ב…"?
כי אתם יודעים הרי שאין קשר בין מה שעכשיו לבין מה שיהיה מחר או אפילו בעוד שעה, ועם זאת, סביר לצפות מהגולשים האחרים שיחלקו אתכם בשמחה מידע על מה שארזו, מה שירת אותם ומה היה מיותר.

ובתשובה לשאלה הזאת, הנה הדברים שאני לא יוצאת ליוון בלעדיהם, בכל העונות:
אריזה ליוון בקיץ

חולצות קצרות ליום, חולצות קלות ארוכות לערב (אם אני נוסעת להרים), ז'קט קל (למשל ג'ינס) מעיל חם וקל כמו יוניקלו (מציל אותי בקיפאון של המטוס), מעיל גשם (כי זו אירופה ותמיד יורד גשם), צעיפים, כובע נגד שמש, נעליים נוחות להליכה בטבע (גם נעלי ספורט טובות יעשו את העבודה), סנדלים נוחות להליכה, בגד ים, כפכפים.

אריזה ליוון בסתו ובאביב

חולצות קצרות ליום, חולצות קלות ארוכות לערב, גופיות מחממות ארוכות, ז'קט קל, יוניקלו, מעיל גשם, צעיפים, כובע נגד שמש, נעליים נוחות להליכה בטבע, סנדלים נוחות להליכה, בגד ים, כפכפים.

אריזה ליוון בחורף

חולצות קלות ארוכות ליום ולערב, גופיות מחממות ארוכות, יוניקלו, מעיל גשם, צעיפים, כובע נגד שמש, נעליים נוחות להליכה בטבע , סנדלים נוחות להליכה. בגד ים רק אם במקרה הזמנתי מלון עם בריכה מחוממת.

עם רשימת האריזה הזאת תמיד יש לי בדיוק את מה שדרוש לי, ואני אורזת מבלי להסתכל כלל על התחזית, שכאמור היא הפכפכה ולא אמינה במיוחד.

7) טיפ אחרון: איך לקרוא את תחזית מזג האוויר

מכירים את זה שהתחזית מבטיחה 85% גשם?
אני לעולם לא מתרגשת מזה, כי זה לא מעיד כלום על כמות הגשם, ולא על משך הזמן שלו.
זה רק אומר שביום מסויים, או בשעה מסויימת, יש הסתברות של 85% שמתישהו יירד גשם.
לעיתים זה מתגלה כזרזיף שאין סיבה לשנות תוכניות בגללו. לעיתים זה גשם שוטף שאי אפשר להוציא את האף.
אז מה עושים? מתייעצים עם המקומיים והולכים לפי כלל הבטיחות מס' 1: כשיש ספק, אין ספק.

אגב, אני משתמשת באפליקציית The Weather Channel שבאופן יחסי אכזבה אותי פחות מאפליקציות אחרות (זוכרים? מזג האוויר הוא בחור לא אמין במיוחד ואשתו, התחזית, היא רק השופר שמדברר אותו).

ואחרון חביב: האם אני מטיילת בחורף? כמובן!

בקרוב מאוד, בתפר בין החורף לאביב, אוציא שני טיולים מאוד מיוחדים, בזה אחר זה

5-15/3, צפון נורווגיה כשהימים כבר מספיק ארוכים כדי ליהנות מהנוף והלילות עדיין מספיק ארוכים כדי ליהנות מהזוהר הצפוני, טיול מיוחד במינו שכולל גם את טרומסו וגם את איי לופוטן.

טיול חורף לנורווגיה: הזוהר הצפוני ואיי לופוטן

17-25/3, אוזבקיסטן (לנשים) בחגיגות הנאוורוז, ימי ראשית האביב והפריחה, כשקרני השמש עדיין מלטפות בנעימות.

טיול נשים לאוזבקיסטן: פנינים בדרך המשי

 

 

לשתף זה חלק מהכיף
תוכן עניינים

אהבת? יש לי עוד סיפורים מעניינים.

יש טיולים והרצאות שמתמלאים עוד לפני שאני מספיקה להגיד "קלימרה".

שווה להירשם לניוזלטר שלי.
דילוג לתוכן