מתכונים לשבועות מהמטבח היווני

בואו נשתעשע קצת במטבח. נכון, כל מי שקצת מכירה אותי יודעת שהמטבח הוא לא התחום החזק שלי, אבל נשבעת שיש כמה מתכונים שאני ממש מצטיינת בהם. נחשו מה המשותף לכולם?

 

 

בואו נשתעשע קצת במטבח. נכון, כל מי שקצת מכירה אותי יודעת שהמטבח הוא לא התחום החזק שלי, אבל נשבעת שיש כמה מתכונים שאני ממש מצטיינת בהם. ונחשו מה המשותף לכולם?
א. כולם מתאימים לשבועות
ב. את כולם אפשר להכין ממה שיש בבית
ג. כולם מגיעים מ #יוון_אהובתי
ד. כל התשובות נכונות.

אחד הדברים שאני הכי מעריכה במטבח היווני, זו הלוקאליות. בכל מקום מגישים רק מה שגדל ממש שם. קחו לדוגמה מסעדות שמגישות דגים: מסעדה בהרים תגיש רק דגי פורל – כי יש להם נהרות צלולים בשפע וזה מה שמגדלים במים מתוקים; מסעדה ליד הים תגיש רק מה שיצא מהים באותו היום. אוכל לא אמור לנסוע מרחקים ארוכים כדי להגיע לצלחת.
הדבר השני שאני ממש מעריצה אצלם, הוא הכבוד לחומרי הגלם. יש להם שפע של מוצרים מקומיים מעולים לעבוד איתם, והם יודעים איך להשתמש בהם כך שממש נרגיש את הטעם של חומר הגלם, כי לא מטביעים שום דבר תחת הררי תבלינים.

אז הנה הסודות שלי לשני מאכלים אהובים, שוודאי מוכרים לכולכם מהטיול ליוון, שהכי קל להכין בבית והכי מתאימים לערב שבועות.

הסודות של הסלט היווני שתרצו לאכול כל יום ולא רק בחופשה ביוון:

סוד מספר 1: טריות הירקות ואיכותם. תשקיעו בעגבניות מגי (אפשר גם שרי תמר), מלפפונים קטנים ומוצקים, פלפל ירוק בהיר, בצל אדום.
סוד מספר 2: החיתוך הגס. הירקות אמורים להתפצפץ לכם בפה, ואתם אמורים לחוש בנפרד את הטעם המושלם של כל אחד מהם לחוד. עגבניות שרי חוצים לשניים, מגי לארבעה או ששה פלחים (תלוי בגודל), מלפפונים לעיגולים ברוחב חצי ס"מ לפחות, פלפל ובצל לחצאי עיגולים.
סוד מספר 3: הזיתים. ממש קל להשיג בארץ זיתי קלמטה (השחורים החלקים עם השפיץ) או טאסוס (השחורים המקומטים). באופן אישי, אני מעדיפה את הטאסוס אבל זה כבר באמת עניין של טעם.
סוד מספר 4: גבינת פטה עתירת שומן וטעם, בגושים או פרוסות גדולים – ולא לערבב.
סוד מספר 5: תיבול מינימלי. שמן זית בנדיבות ואורגנו מיובש (זה הולך נהדר גם עם אורגנו טרי). לא צריך להוסיף לימון, לא מלח ולא פלפל. כמה פשוט, ככה טעים.

הסודות של הצאזיקי שמעורר בנו זכרונות מהטיול ביוון:

סוד מספר 1: יוגורט יווני 10%. רגע, תגידו בצדק, אבל אמרת שאפשר להכין את זה ממה שיש בבית! אז הנה שתי חדשות טובות: אפשר להשיג היום יוגורט יווני בלא מעט מקומות, ואפשר גם לקנות יוגורט אחר ופשוט לסנן אותו. כמה שעות על מסננת עם חיתול בד ויש לכם ביד יוגורט במרקם המושלם.
סוד מספר 2: לסנן את המלפפונים אחרי שמגררים אותם. אפשר להוסיף קצת מלח. המלפפונים מגירים המון מים ואתם לא רוצים את המים האלה בצאזיקי שלכם.
סוד מספר 3: להיות נדיבים עם השום. כמה נדיבים? תלוי בטעם האישי שלכם.
סוד מספר 4: תיבול מינימלי. כפית חומץ, קצת מלח, וזהו. בצאזיקי אמיתי אין שמיר. היוונים ממש אוהבים שמיר והוא מככב במתכונים אחרים שלהם, אבל את הצאזיקי תכינו בלעדיו, ככה הוא יהיה הרבה יותר אותנטי.

ועוד סוד אחד, שווה ממש: שמן הזית האהוב עלי מגיע ממושב משמר הירדן, בגלונים של חמישה ליטר. שילחו הודעה ליעל אזולאי, היא כבר תמצא דרך להביא אותו עד אליכם. 054-6857727.

אה, והנה גם לואי שלי, הנסיך בלבן, מצטרף לאיחולי חג שמח, לבן ושקט לכולם, ושהשלווה תחזור אלינו במהרה.

לשתף זה חלק מהכיף
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

אהבת? יש לי עוד סיפורים מעניינים.

התאנים המתוקות ביותר בעולם

אריית התאנים באוויה, האי היווני השני בגודלו, בעיצומה, ואנחנו יוצאים למסע בין המטעים. לפני מאה שנה בערך, הפליטים שהגיעו מאסיה הקטנה הביאו איתם את התאנים

שובה של הדמוקרטיה: 24 ביולי 1974

  חמשת הימים שבין 20 ביולי ל -24 ביולי 1974 היו הסוערים והמכריעים ביותר בהיסטוריה היוונית המודרנית. הפלישה הטורקית לקפריסין, קריסת החונטה הצבאית, והולדת הרפובליקה