1. כלל הזהב: קודם כל ולפני הכל, הזמינו את הטיסות.
הן מתייקרות מרגע לרגע וייתכן מאוד שכבר עכשיו מחיר הטיסה ליעד הנחשק ידרוש מכירת כליה. אם זה המצב, הפגינו גמישות ובחרו יעד אחר. בינינו, יש המון מקומות יפים בעולם, לא חייבים להינעל על יעד ספציפי.
2. שלבו כביסה בתוכנית הטיול
אם התוכנית היא לטייל ממקום למקום בספונטניות ולישון בכל לילה במקום אחר, וודאו שאחת ל- 3-4 ימים יש לכם שני לילות רצופים באותו המקום. זה חשוב כדי שתוכלו לעשות כביסה מדי פעם. ברוב המקומות ישמחו לתת לכם את השירות, במקומות אחרים תוכלו לכבס ביד. לא צריך אבקת כביסה. שמפו או סבון נוזלי עושים עבודה מצויינת ברענון הבגדים.
3. לא, לא השתגעתי. טרולי אין, מזוודה אאוט.
להכניס כביסה לתוכנית החופשה זה הכרחי, כדי שתוכלו לצאת מהארץ עם מזוודת עליה למטוס קטנה וחמודה, כזאת שתוכלו לקחת אתכם מבלי לכסוס ציפורניים בחרדה האם היא תגיע ליעדה או לא. שימו לב, לכל חברת תעופה יש הגדרות שונות לגודל ולמשקל המותר, בידקו באתר החברה כדי לוודא מהם.
4. ומה עם הקרמים, והשמפו המיוחד, וקרם ההגנה, והלחות, והקונדישנר (מחקו את המיותר)?
איך יהיה מקום לכל אלה בטרולי? לא תאמינו איזו כמות קטנה באמת דרושה, אפילו למי שנוהגת להתקלח פעמיים ביום. אצלי הכל באריזות הכי קטנות שאפשר, ואם משהו נגמר לי (שומו שמיים!) תמיד יש איפה לקנות.
5. צ'ק אין מוקדם זה החיים
אם רכשתם.ן כרטיס בחברה שמאפשרת לעשות צ'ק אין און-ליין, וטרחתם.ן להוריד לעצמכם.ן כרטיס עליה למטוס טרם הגיעכם.ן לשדה, קחו את הטרולי המהמם שלכם ולכו איתו היישר לתור המקוצר. קל לזהות אותו: בטרמינל 3, מול כניסה 32, עמוד ועליו האות W בולטת וזוהרת, ומתחתיה התור הכי מהיר בנתב"ג. בטרמינל 1, סיים סיים בט דיפרנט, עם האות C.
6. ועדיין, בואו שלוש שעות קודם.
למרות כל האמור לעיל, התייצבו לטיסה 3 שעות לפני הזמן. למה? כי לעולם לא תדעו מה העומס הצפוי להיות בשדה.
7. הפתעה: בנתב"ג לא ישליכו את בקבוק המים שלכם לפח
קחו בקבוק מים לדרך, נתב"ג הוא השדה היחיד שאני מכירה בו לא יבקשו מכם.ן להשליך אותו לפח או לשפוך את המים, והיי, לפחות לא תתייבשו בתור, אם ייגזר עליכם.ן לעמוד באחד כזה.
8. אל תחכו לרגע האחרון כדי לעלות לטיסה.
האחרונים לא תמיד ימצאו מקום לשים את התיקים שלהם בתאי האחסון במטוס, וייתכן שיידרשו להפקיד את הטרולי למשלוח בתא המטען. זה לא ממש נורא, אבל גם לא ממש נוח.
9. אם כבר עליתם.ן לטיסה מוקדם, נסו לישון.
האמינו לי, אין שום דבר שמצדיק ויתור על שעות שינה יקרות, בטח לא האוכל במטוס. מסיכה לעיניים, כרית נוחה וזוג אטמי אוזניים הם שלושה פריטים שעליהם אני לא ממליצה לוותר, ולא משנה כמה קטן התיק שארזתם.ן.
מה לשים במזוודה
10. הבגדים הכי מתאימים לחופשה
הם אלה שעונים על הקריטריונים הבאים: קלי משקל, לא מתקמטים, מתכבסים בקלות ומתייבשים במהירות. כל בגדי הספורט ובגדי הטיולים המנדפים הם כאלה, וגם השמלה שאני לובשת פה בתמונה, וגם כל הגלביות הדקיקות שעם הסנדלים הנכונים תוכלו לשבת איתן בכל מסעדה ועם הכפכפים הנכונים הן ישמשו אתכן היטב בחוף הים.
11. שתי המלצות ספציפיות
חברתי לימור גיל שני מזכירה לי את השמלות האהובות עלינו של Ulla וכמובן את נעלי הגרב שאנחנו כה אוהבות, של Collegien shoes Israel, כמו אלה שאני שאני נכנסת איתן לתוך הים בסרטון. הן נוחות להליכה במשך היום, מושלמות לחוף הים, מתכבסות נהדר ולא תופסות הרבה מקום במזוודה.
12. גלגלו אותם
חברתי חגית חושן-קורן מוסיפה: באריזה, גלגלו את הבגדים המקופלים לרולדה. זה גם מונע קימוטים, גם מצמצם את נפח הבגדים וגם מפנה מקום במזוודה.
מה לשים בתיק היד שעולה למטוס
מלבד הכרית לטיסה, אטמי האוזניים והמסיכה לעיניים שהמלצתי עליהם, הנה עוד כמה רעיונות שישדרגו את חוויית הטיסה שלכן:
13. כרית לרגליים
שירלי אהרון ממליצה: במקום לשדרג לביזנס בטיסות יקרות, פשוט לקנות בעלי אקספרס כרית מתנפחת לרגליים ולקנות מושב עם אקסטרה מקום. הכרית מתחברת למושב ויוצרת מיטה.
14. חבילת בידור לטיסה ואביזרים נלווים
דנה וינטר מזכירה להוריד מנטפליקס סרטים או סדרות לפני הטיסה, ספרים בדיגיטל – כל מה שהטלפון יכול לסחוב, חוסך מקום יקר בתיקים. ואני מוסיפה: במקרה כזה, לא לשכוח את כבל הטעינה והסוללה הניידת, אם אינכן רוצות לנחות ביעד ללא נייד טעון.
15. משהו ארוך
תמיד כדאי שיהיה בהישג יד איזה בגד קצת יותר ארוך או צעיף להתעטף בו. בזמן ההמתנה בשדה התעופה אולי יהיה חם, אבל במטוס הטמפרטורה עשויה להיות נמוכה מאוד ולהקפיא גם דובי קוטב.
16. נשנושים זה החיים
דיאנה חרובי ורימה יעקוב מקהילת אורקה – עוצמה נשית חובקת עולם מבקשות שלא נשכח לקחת משהו לנשנש, למקרה שמשהו משתבש: שקית קטנה של ירקות ופירות חתוכים, אגוזים, כריך, ומים, כמובן.
החלטתם.ן לשלוח מזוודה, למרות הכל?
כמה צעדים פשוטים יעזרו לכם.ן למצוא את המזוודות (או שלא), אם בכל זאת החלטתן להסתכן ב"רולטת המטענים" של שדות התעופה:
כשכל המזוודות שחורות או כסופות, קל להתבלבל ולקחת בטעות מזוודה של מישהו אחר (לא, הבלבול הוא לא אצלכם.ן, אלה האחרים שיש להם מזוודות זהות לשלכם.ן). אבל אם המזוודות שלכם.ן כאלה, לא תקנו במיוחד מזוודות חדשות, נכון? אז קבלו עוד כמה טיפים מוזהבים:
17. לא תגית אחת אלא שתיים
שימו על כל תיק שתי תגיות שם: על אחת יהיו כתובים כל פרטי הקשר שלכן (והכי חשוב, כתובת מייל ומספר טלפון. בינינו, למי אכפת איפה אתן גרות?) ועל השניה יהיה כתוב רק שם המשפחה, באותיות של קידוש לבנה, ובאנגלית, כמובן. גם הסבלים במלונות יודו לכן על כך.
18. ורצוי בצבעים בולטים וחריגים
יש באתרים שונים ברשת אביזרים ש"צובעים" את הידיות של המזוודה בצבע בולט שקל לזהות מרחוק, כמו למשל זה שבתמונה.
19. צלמו את המזוודה בנייד
מכמה כיוונים, כולל צילום ברור של שם היצרן. אם חלילה היא לא תגיע ליעד יחד אתכם, תוכלו להראות את התמונות במחלקת אבידות ומציאות.
20. אייר טאג
לא ניסיתי את האייר-טאג, כי אני לא שולחת מזוודות בבטן, אבל נתי מורל, מקהילת חו"ל עם שיק ממליץ להצטייד באחד כזה. שימו לב שנדרשת התאמה למערכת ההפעלה של הטלפון הנייד שלכם. כיתבו בגוגל Air tag וציינו אם זה לאפל או לאנדרואיד. ומה דעתי על זה? זה ממש נחמד לדעת איפה המזוודה שלי נמצאת בכל רגע, והרבה יותר נחמד לדעת שהיא איתי כל הזמן.
21. שימרו צילומי מסך של כל פעולה שביצעתם.ן בנייד
כל פעולה שתעשו און ליין, דרך הנייד, והתוצאה שלה היא מסמך המאשר את ביצוע הפעולה: צלמו מסך וגם שילחו את הצילום למי שנוסע אתכם.ן! דוגמאות:
– הזמנתם.ן כרטיסים לרכבת/ הפלגה? צלמו מסך ושילחו.
– עשיתם.ן צ'ק אין און-ליין? צלמו מסך ושילחו.
– מילאתם.ן את הצהרת הנוסע הנכנס לישראל? צלמו מסך ושילחו!!!
למה? כי נניח שהסוללה של הטלפון תכבה בדיוק כשתגיעו לשדה התעופה, או שהטלפון יפסיק לפעול, כי הוא נפל לשירותים או משהו כזה, סיפורים אמיתיים לגמרי, לא ממציאה כלום! תמיד טוב שצילומי המסך החשובים ביותר יהיו זמינים גם על מכשירים נוספים.
וגם אם שמרתם.ן על הטלפון מכל משמר וטענתם.ן אותו והוא מתפקד היטב – לעולם אל תסמכו על גישה לרשת הסלולרית. צילומי מסך מדוייקים יאפשרו לכם.ן לשלוף את המסמכים הדרושים במהירות ומבלי לעכב את אלה שאחריכם.ן בתור.
22. שתמיד נהיה בצד המטייל!
בהצלחה!
המידע עזר לכם? נהדר! זו הכוונה!
אם תחליטו לנסוע לאזור זה בלבד, הרי שיש בידיכם כמעט את כל המידע שתזדקקו לו.
אם, לעומת זאת, תרצו לשלב בין מספר אזורים, ולארגן את כמויות המידע העצומות לידע שיתן לכם טיול מדוייק,
המתאים לכם כמו כפפה ליד;
או אם תרצו לשאול שאלות כדי לדייק את המסלול שתבחרו –
מוזמנים ומוזמנות לקרוא על שירותי תכנון הטיולים שלי ולפנות אלי לתיאום פגישה.
תיהנו בטיול,
אורלי פינקלמן