אורלי פינקלמן

אתונה. מדריך לתכנון הטיול שישאיר לכם טעם של עוד

הקדמה

בירת יוון היא אחת הערים האהובות עלי בעולם כולו. כל כך קל להרגיש בה בבית, ועם זאת הכל בה שונה. מספיק להתרחק מעט ממוקדי התיירות, ועולמות קסומים ייפתחו בפניכם. מומלץ בחום להימנע ממנה ביולי-אוגוסט, וליהנות ממנה בכל זמן אחר בשנה. כן, בייחוד בחורף!

 

מקורות מידע ומדריכים מומלצים לתכנון הטיול באתונה

בינינו, אין סיכוי שבכל רגע נתון אדע על כל מה שקורה באתונה, ומי שטוען שהוא יודע, ובכן… לא ממש מדייק. לכן אני מציעה במדריך הכיס הזה תכנון טיול באתונה על פי אזורים, ובעיקר אני ממליצה להיעזר במקורות המידע שאני תמיד פונה אליהם לפני נסיעה לאתונה.

מתי כדאי לנסוע לאתונה?

אתונה נפלאה בסתו ובאביב. בחורף היא עשויה להיות קרה מאוד ואף מושלגת, ומאידך יש בה ימי שמש רבים גם בחודשים דצמבר, ינואר ופברואר. אני מאוד אוהבת אותה בכל חודשי השנה, למעט ביולי-אוגוסט, כשחם מאוד והעיר עמוסת תיירים, ואז אני ממליצה להימנע ממנה.
זוהי עיר נהדרת ומגיע לכם לחוות אותה בדרך הנעימה והמהנה ביותר.

איפה כדאי לישון באתונה?

השכונות המוזכרות בעמוד זה, ובייחוד פסירי, קוקאקי, קולונאקי ואזור הפלאקה, מתאימות מאוד ללינה. מכל אחת מהן, תוכלו לטייל ברגל או בתחבורה ציבורית לכל מקום באתונה.
באופן אישי, אני הכי אוהבת את קוקאקי. היא מרכזית (ליד האקרופוליס), ועם זאת האווירה בה עדיין מקומית ולא תיירותית. ויש לה יתרון נוסף: במרחק הליכה נמצאות סוכנויות השכרת הרכב של מרכז העיר, כך שמי שמשלב ביקור באתונה עם טיול ארוך יותר וצריך לקחת רכב או להחזירו, יכול לעשות זאת מבלי לטרוח להגיע לשדה התעופה.

במדריך זה תמצאו מסלולי טיול סביב שכונות שונות.

ההמלצות מאוד לקוניות (עוד מילה שהמקור שלה יווני, אם כי הוא דווקא מספרטה ששוכנת בחבל לקוניה), משום שאת סדר האתרים במסלול אתם תקבעו לעצמכם. הרעיון הוא לחוות את אתונה כמה שיותר ברגל, ולהכיר את הרבעים השונים באופן אינטימי.

השכונות והאזורים הכלולים במדריך

  • פסירי
  • הפלאקה והאקרופוליס
  • קוקאקי
  • פיראוס
  • קולונאקי
  • גבעת ליקאביטוס ושכונת אקסארכיה

והכנתי לכם גם

  • מקומות מומלצים ליציאה בערב
  • רשימה של מוזיאונים וגלריות לאמנות שכדאי לטרוח להגיע אליהם
  • טיפ שווה במיוחד לגבי מוניות – שווה לגלול עד הסוף!
  • רשימה של מדריכים מקומיים מומלצים, תיהנו!

טיול סביב רובע פסירי

רובע Psirri, לא הרחק ממונסטירקי, הוא רובע תוסס ומלא עניין. באופן מיוחד אני מחבבת את אמנות הרחוב באזור ואת הקרבה לשוק המרכזי. האזור, שביום פועלים בו בתי מלאכה קטנים, הופך בלילה לאזור בילויים סוער.

בוקר

ארוחת בוקר באחד מבתי הקפה הנהדרים בשכונה.

שיטוט בסמטאות ופנייה לכל מקום שנראה נטוש ומוזנח – שם מסתתרות יצירות הגראפיטי היפות ביותר.

יש סיורי גראפיטי מודרכים וקל למצוא אותם בחיפוש פשוט בגוגל או באחד האתרים שהמלצתי עליהם למעלה.

ברחוב פיטאקי (Pittaki), למשל, קרוב לנקודת המפגש שלו עם רחוב Ermou, תוכלו להתרשם ממיצג גופי התאורה הייחודי, שהאתונאים יצרו כדי לסמל את רב גוניותה של העיר.

צהריים

השוק המרכזי של אתונה – שוק וארוואקיוס. זה המקום שהאתונאים באים אליו לקנות את האוכל שלהם. שווה להיכנס לבניין המרכזי ולראות את שוק הבשר והדגים. יש סביב השוק טברנות נהדרות, הנה שלוש המלצות:

Diporto, מסעדה בת למעלה מ-100 שנה, אוכל מסורתי נהדר.

במורד הרחוב ממנה, על המדרכה, דליקטסים לא מהעולם הזה ב Tis theatrou to steki.

לא רחוק מהשוק, בתוך רובע פסירי, יש גם מסעדה מקסימה בתוך חצר, Η Αυλή, גם היא נהדרת.

ואחרונה חביבה, Karamanlidika – מקום של קצבים, שרקוטרי, סגנון שמושפע מטורקיה, אוכל גורמה בלב אתונה.

את הקפה תשתו בקפה מוקה (Mokka), ואם תגיעו לפני השעה 15:00 אולי תספיקו להצטייד בפולי קפה משובחים מקלייה מקומית.

השוק הוא גם מקום טוב להצטיידות בכל מיני דליקטסים לפני החזרה הביתה.

אחר הצהריים

הליכה נינוחה לכיוון הטרילוגיה הניאוקלאסית – שלושה בניינים מאמצע המאה ה-19, שמסמלים את תחילת ההתחדשות העירונית והתרבותית של אתונה אחרי שיוון הפכה לרפובליקה עצמאית. האקדמיה, האוניברסיטה והספריה הלאומית הישנה.

קפה בחצר היפה של מוזיאון המטבעות, שפה שימש כביתו של הארכיאולוג החובב היינריך שלימן.

צפייה בחילופי המשמרות ליד אנדרטת החייל האלמוני, מדי שעה. חוויה!

וחזרה בנחת לכיוון המלון בפסירי, דרך מדרחוב Ermou על שלל חנויותיו ומופעי הרחוב שבו, או דרך הרחובות הקטנים המקבילים אליו.

ערב

לפנות ערב, מומלץ לעלות לדרינק בבר על הגג של מלון A for Athens, עם תצפית יפהפיה לכיכר מונסטירקי ולאקרופוליס.

במקום מגישים גם ארוחות קלות.

מילות מפתח למפות גוגל

  • Varvakios Market
  • Athens Academy
  • Kapodistrias University
  • National Library
  • מוזיאון המטבעות
  • Monument to the Unknown Soldier
  • Church of the Presentation of the Virgin Mary – Panagia Kapnikarea (נקודת ציון במדרחוב ארמו, רוב מופעי הרחוב מתקיימים סביבה)
  • A for Athens

טיול סביב הפלאקה והאקרופוליס

בוקר

טיול לשכונת Anafiotika ולרובע הפלאקה.

אזור הפלאקה מכיל את ריכוז אמנות הרחוב הגבוה ביותר ביוון. לאורך מדרגות הפלאקה – Plaka Stairs  – יש המון מסעדות ובתי קפה, אי אפשר לטעות.

לכו דרך סמטאות הפלאקה ועלו במדרגות לכיוון השכונה אנאפיוטיקה – שכונה פיצפונת, בתים מסויידים לבן, תחושה של אי קטן בלב אתונה. צריך לראות כדי להאמין. חפשו את כנסיית "נאוס אגיה סופיה" – Naos Agiya Sophia כנקודת ציון.

לתחילת המדרגות המפורסמות של הפלאקה.

זוהי אמנם עלייה אבל כשעולים לאט, ומדי פעם מפנים את הראש לאחור כדי ליהנות מהנוף, החוויה אינה מתישה ולעומת זאת היא מאוד מתגמלת.

אם התעייפתם, שבו לנוח בבית קפה מקסים ומיוחד (ועם קפה משובח): Little Tree Books & Coffee בפלאקה.

בסוף העלייה מגיעים לדרך הרחבה שמקיפה את האקרופוליס, פונים ימינה והולכים עם הדרך עד שמגיעים לאזור הכניסה לאקרופוליס. קחו בחשבון שהגבעה חשופה מאוד, ובקיץ העלייה אליה משולה לכניסה לכבשן לוהט. תכננו בהתאם את שעות הביקור.

לפני או אחרי הביקור באקרופוליס, מומלץ מאוד ללכת למוזיאון האקרופוליס החדש – מופת אדריכלי של תצוגה ארכיאולוגית מרהיבה, של הממצאים מהאקרופוליס מהמאות ה-6 וה-5 לפנה"ס. הקדישו לפחות שעה וחצי לביקור, מומלץ בחום לקחת הדרכה מקומית. בית הקפה במוזיאון הוא מקום מפלט נעים מאוד כשבחוץ חם עד לוהט.

צהריים

כדי לחזור חזרה למלון, לא צריך לעלות ולרדת שוב את כל הדרך, אפשר לחזור ברגל ללא עליות מרובות, במסלול נעים להליכה, דרך סמטאות הפלאקה. שימו בגוגל הכוונה לכיכר מיטרופוליאוס, כיכר נעימה ורחבת ידיים, מוקפת מסעדות נעימות וטעימות. זמן מושלם לארוחת צהריים!

אחר הצהריים

אם אתם מחובבי הז'אנר של שוקי פשפשים – חכו שיהיה פחות חם וצאו לשוטט בשוק מונאסטירקי – Monastiraki Flea Market.  תמצאו שם הכל מכל, ולא רחוק יש מסעדות נחמדות, אם כי לטעמי אלו בעיקר מלכודות תיירים.

אגב, מנקודת הציון של שוק הפשפשים, שהיא למעשה כיכר מונאסטירקי בכבוד ובעצמה, מתחיל גם נתיב השופינג היותר מעודכן. כל מה שצריך זה לפנות מזרחה וללכת לאורך מדרחוב Ermou – שהוא ביתן הרשמי של המון חנויות של מותגים בינלאומיים. בנתיב הזה תמשיכו מזרחה, תגיעו לכיכר סינדגמה ואולי תצליחו לחזות בטקס חילופי המשמר (אחת לשעה עגולה).

אם מתחשק לכם קצת טבע עירוני, צאו להליכה בטבע שבלב העיר – בגבעת פילופאפוס, ממנה תהיה לכם תצפית נהדרת על האקרופוליס בו ביקרתם בבוקר, וגם על נמל פיראוס.

אפשר גם לקחת מונית לשכונת קולונאקי, ולעלות לתצפית מגבעת ליקאביטוס, הגבעה הגבוהה ביותר באתונה.

בקשו מנהג המונית שיקח אתכם ל – Teleferik – מעין קרון שמזכיר את הכרמלית בחיפה, שיביא אתכם אל ראש הגבעה ללא מאמץ מיותר.

תוכלו לרדת מהגבעה ברגל או באמצעות אותו קרון, ולהמשיך לשוטט ברחובות שכונת קולונאקי, השכונה האלגנטית ביותר באתונה.

ערב

שפע של מסעדות בסביבה… רק תבחרו.

בין הפלאקה לכיכר סינדגמה תמצאו את בר היין המעולה: Oinoscent

באותו אזור ממש, תוכלו לשתות קפה או דרינק על הגג עם תצפית נהדרת לאקרופוליס. זהוAthens Gate Hotel   (ממש ליד גני הפרלמנט ומקדש זאוס האולימפי).

וממש בפלאקה, תמצאו את המזקקה הכי ותיקה באתונה (ומקום מדליק בפני עצמו) Brettos.

מילות מפתח למפות גוגל

  • Mnisikleous – תחילת המדרגות של הפלאקה
  • Anafiotika
  • Acropolis
  • New Acropolis Museum
  • Filopapos Hill
  • Lycabettus Hill

 

סיבוב רגוע בשכונת קוקאקי

נניח שהלכתם לאקרופוליס ולא בא לכם על הצפיפות, הרעש וכל החנויות לתיירים שממלאות את הפלאקה. תופתעו לגלות שמדרום לאקרופוליס, נמצאת אחת השכונות המקסימות של אתונה: קוקאקי. המעבר מההמולה של סביבת האקרופוליס לרוגע של השכונה הוא חד, פתאומי ולי אישית הוא הרבה יותר נעים. זה המקום לשוטט בו ולהרגיש לגמרי מקומיים, ויש פה גם כמה פנינים שאני ממליצה עליהן בחום:

הגלידה הכי טובה באתונה

דג'אנגו – Django – גלידה שנושאת שם לא יווני בעליל, והיא בפירוש הכי טובה בעיר. מוזמנים לבדוק אותי.

מסעדה נהדרת בקומה השנייה

מאני מאני – Mani Mani – מסעדה אלגנטית אך לא מוגזמת, אוכל שמבוסס על רכיבים של המטבח היווני עם פרשנות קולינרית מרחיקת לכת וטעימה מאוד. ממוקמת בדירה ישנה, בקומה השנייה של הבניין, ומעוצבת באופן נעים ושקט שמרחיק אתכם מהמולת הרחוב.

סופלאקי וגירוס שווים

דירטי מאני – Dirty Mani – אוכל רחוב יווני, במרחק יריקה ממוזיאון האקרופוליס.

מסעדה איטלקית מוצלחת

מנו מאלה – Meno Male – פיצות, סלטים ואוכל איטלקי קליל וכיפי.

קפה שהמקומיים אוהבים

וווה בר – Vova Bar – בר פצפון וקפה מוצלח. שתיתי טובים ממנו בעיר, אבל לא בשכונה הזאת.

המוזיאון הלאומי לאמנות מודרנית

במרחק הליכה של דקות ספורות, נמצא המוזיאון הלאומי לאמנות מודרנית. יש משהו מתעתע במוזיאונים לאמנות מודרנית: מצד אחד אלה מקומות רגועים, שלא לומר ממוזגים, שנעים לברוח אליהם מהמולת הרחוב. מאידך, אין כמו יצירת אמנות טובה כדי להסעיר את הנפש ולשלוח אותי בחזרה אל הרחוב מהורהרת ומסופקת ממה שראיתי זה עתה.

 

יום טיול לפיראוס

בוקר

קחו מונית או את המטרו של אתונה, לכיוון פיראוס. אם מתחשק לכם לשתות קפה באחד המקומות הכי אלגנטיים, היכנסו ל"הפואייה", בית הקפה המקסים בתוך המבואה של התיאטרון העירוני של פיראוס. הבניין משגע, האווירה שקטה ונעימה, והמקום מתאים מאין כמוהו להפסקת התרגעות של אמצע היום. The Foyer.

נעים לשוטט לאורך הרחובות Kolokotroni, Leof. Politechniou (הרחוב הראשי החוצה את חצי האי פיראוס על קו פרשת המים, כשמפרץ Pasalimani מצדו האחד ומפרץ הנמל הישן מצדו האחר) או Leof. Vasileos Georgiou.

צהריים

בפיראוס יש כמה נמלים, אחד מהם נמל גדול של אוניות תובלה ומעבורות לאיים, ועוד שניים קטנים יותר. ההליכה לאורך הטיילת נעימה ויש שפע של טברנות מקומיות, בהן תוכלו להתיישב לארוחת צהריים.

אפשר להתחיל מפיראיקי – Piraiki לכיוון פאסאלימאני – Pasalimani ולהמשיך עד מיקרולימאנו – Mikrolimano.

אחר הצהריים

המקום שבעיני מצדיק יותר מכולם את הגיחה לפיראוס, הוא מרכז התרבות של קרן סטאוורוס ניארכוס – The Stavros Niarchos Foundation. הוא לגמרי שווה נסיעה מיוחדת מאתונה לפיראוס. בידקו באתר מתי יש שאטל חינם מכיכר סינדגמה בלב אתונה, וכן מתי יש סיורים מודרכים. הבניין סופר מודרני, מאכלס את הספריה הלאומית של יוון, והגג שלו הוא כולו גן ענק של צמחיה ים תיכונית. התצפית מהגג מרהיבה לכל הכיוונים. מוצדק להגיע בכל שעה.

טיול לגבעת ליקאביטוס ולשכונת אקסארכיה

בוקר

גבעת ליקאביטוס היא הגבעה הגבוהה באתונה, וממנה משתפלות מספר שכונות.

מהגבעה יש תצפית היקפית לכל רוחות השמיים. ניתן לעלות עד למעלה ברגל, וניתן לעלות ברכבת תחתית המכונה Teleferik ומזכירה את הכרמלית. למעלה יש מסעדה אבל אני דווקא ממליצה לרדת לאחת השכונות שמתחת לתצפית ושם למצוא מקום פחות תיירותי.

הירידה ברגל מומלצת בחום, השביל מסומן היטב ועובר דרך ריאה ירוקה ומוצלת, ממש טבע בלב העיר.

אם יורדים מהגבעה לכיוון דרום מערב, מגיעים לקולונאקי ואם יורדים לכיוון צפון מערב זוכים לטייל באקסארכיה, שהיא פחות או יותר ההיפך המוחלט מקולונאקי.

זוהי שכונה שהבתים בה, ברובם, רחוקים מלהיות מטופחים. כתובות גראפיטי מפארות את הקירות, חלקן יפות יותר וחלקן הרבה פחות. האווירה בה מאוד לא פורמלית, יש בה שפע של בתי קפה ומסעדות נעימים מאוד, וגולת הכותרת שלה הוא המוזיאון הארכיאולוגי, בו, בניגוד למוזיאון האקרופוליס, מוצגים ממצאים מרהיבים מכל רחבי יוון.

צהריים

מיצאו מסעדה שכונתית נחמדה בשכונה. נסו למשל את  Ama Lachei, קטנטונת ומתוקה עם חצר כיפית. לאחר מכן, גם מכאן יהיה לכם קל להגיע לטרילוגיה הניאוקלאסית, אותה ציינתי במסלול של רובע פסירי.

טיול מקולונאקי לפנגראטי

למרגלות גבעת ליקאביטוס ובסמוך לכיכר סינדגמה, שוכן רובע קולונקי, שכונת ה"הוט קוטור" של אתונה המציעה למבקרים מגוון חנויות מעצבים מקומיים ובינלאומיים, רשתות אופנה רבות, בתי קפה, מסעדות מסוגננות וגלריות לאמנות עכשווית.

בוקר

ארוחת בוקר באחד מבתי הקפה הנהדרים בשכונה – ממש לא חסרים כאלה, פשוט תבחרו את זה שמוצא חן בעיניכם.

הליכה קצרה לגלריה הלאומית – גלריה המציגה אמנות יוונית מהמאות האחרונות. תצוגה נהדרת ומרשימה.

משם לכו דרך הפארק הקטן של שכונת פאנגראטי, או דרך הרחובות הקטנים שנמצאים מצפון מזרח לו, לכיוון איצטדיון השיש, מבנה מרהיב ומושלם מהמאה ה-4 לפנה"ס, שהיה גם האצטדיון הראשון לארח משחקים אולימפיים בעת החדשה. בעת העתיקה התקיימו בו המשחקים הפאן-אתנאיים, תחרויות ספורט שנערכו כל 4 שנים כחלק מפסטיבל פאנאתנאיה.

ברחובות הקטנים יש מסעדות ובתי קפה בשפע, למקרה שתרצו לנוח קצת.

נסו למשל את זה: Epireia (Επήρεια). זהו בית קפה משפחתי, בעיצוב מודרני יחסית, עם ישיבה בכיכר שקטה ומוצלת. פעם היתה במקום גלריה מוערכת מאוד, היום יש תזכורת לכך בקומה העליונה של הקפה, שם הדור הצעיר עושה כבוד למפעל חייו של האב.

צהריים

לאחר שאכלתם משהו באחת המסעדות בסביבה, וביקרתם באיצטדיון השיש, חצו את הכביש לכיוון הגנים הלאומיים. התחילו מגני זאפיון, שבמרכזם עומד בניין ניאו קלאסי מרהיב, שאירח את הספורטאים באולימפיאדה הראשונה בעת החדשה, בשנת 1896. המשיכו צפונה, אל לב הגנים הלאומיים, אי ירוק קסום בלב של אתונה. משם ודאי תרצו לחזור למנוחה במלון.

אם אתם עדיין לא ממש עייפים, ולא אכפת לכם להתרחק מהמלון, לכו לבית הקברות הראשון של אתונה בלב שכונת Mets. זהו מקום מכשף, בו קבורים גדולי האומה היווניים, ביניהם מנהיגים, מדענים, אנשי אקדמיה, אנשי צבא, אמנים, סופרים, מוזיקאים, שחקנים וזמרים. המצבות מפוארות ואחוזות הקבר מספרות סיפורים קסומים. כדאי לחפש מראש סיור מודרך במקום.

עוד בסביבה

  • כיכר סינדגמה המרכז התרבותי והפוליטי של אתונה המודרנית. זוהי הכיכר החשובה ביותר באתונה, הן מבחינה היסטורית והן מבחינה חברתית. סינדגמה = החוקה. כאן, ב-3 בספטמבר 1843, הכריז אוטו, המלך היווני הראשון בתקופה המודרנית, על כינון החוקה. חובה להגיע קצת לפני שעה עגולה אם רוצים לצפות בחילופי המשמרות.
  • מקדש זאוס האולימפיעמודי שיש אדירים (17 מטרים כל אחד!) עם כותרת קורינתית , המזדקרים אל השמיים בתוך מגרש רחב ידיים, הגדול במקדשי יוון בסגנון זה. מתוך 104 העמודים שהיו בו במקור, נותרו רק 15. עמוד אחד התמוטט בשנת 1852 עקב רוחות חזקות ועדיין מונח לצד המקדש.

אחר הצהריים

שוטטות ברחובות שוקקי החיים והחנויות היפהפיות של קולונאקי. בין הרחובות השווים לשופינג נזכיר את סקופה (Skoufa), ווקורסטיו (Voukourestiou), סולונוס (Solonos) וצקאלוף (Tsakalof).

ערב

אחת המסעדות בקולונאקי – רק תבחרו.

מילות מפתח לגוגל

  • National Gallery, Pangrati Grove
  • Panathenaic Stadium
  • Zappeion Garden
  • הגנים הלאומיים

מקומות מומלצים לצאת אליהם בערב (ברחבי העיר)

  • המקום הראשון שאני תמיד בודקת הוא Gazarte. זה מקום להופעות מאוד איכותיות, בשכונת גאזי. צריך לקחת מונית ממרכז העיר.
  • המקום השני שאני בודקת בו מה חדש הוא אצל קטרינה, שמפרסמת מעת לעת מידע על הופעות שונות. זה הטלפון שלה – ופשוט צריך לשלוח לה ווטסאפ ולשאול מה קורה. 0030-697-089-7114.
  • הטברנה קלימטריה – פופולארית מאוד בקרב ישראלים ואני אוהבת גם את המוסיקה שמנגנים בה וגם את האוכל. בידקו מתי מנגנים שם ותכננו את הביקור בהתאם. ממוקדמת בין פסירי לשוק המרכזי.
  • תיאטרון אלסוס – יש שם מופעים שונים, בקיץ תחת כיפת השמיים ובחורף באולם הסגור. בין היתר, בחורף מופיע שם סטמאטיס קראונאקיס, זמר אדיר! שווה לטרוח ולהשיג כרטיסים.
  • ובאתרים שציינתי למעלה יש שפע של המלצות עדכניות…

מוזיאונים וגלריות לאמנות שכדאי לטרוח להגיע אליהם

בית החרושת הישן לטבק 

מבנה מרהיב שמשמש לתערוכות מרהיבות מטעם ארגון בשם Neon שמטרתו להנגיש אמנות לעם. חובה לבדוק ולהזמין מראש את הביקור במקום, באתר של Neon. הכניסה חינם.

הגלריה הלאומית לאמנות

מומלצת בחום, תמיד. הזכרתי אותה גם בפסקה על הטיול באזור קולונאקי ופנגראטי.

המוזיאון הלאומי לאמנות מודרנית

מציג אוסף גדול של אמנות מודרנית, יוונית ובינלאומית, במבנה משופץ ועדכני שפעם שימש כמבשלת בירה.

 

מדריכים מקומיים מומלצים

מצחיק, אבל המדריכים שאני מכירה הם כאלה שמתלווים לקבוצות הגדולות באתרים ההיסטוריים של העיר. את המדריכים המתמחים בסיורי "אורבן שיק", קולינריה, גרפיטי וכו', אני כמעט שלא מכירה אישית. ההמלצות שלי מבוססות על מטיילים שנסעו לאתונה וחזרו מלאי שבחים. אשמח להעשיר את הרשימה בשמות של כאלה שפגשתם ונהניתם מההדרכה שלהם.

טיפים שווים במיוחד לגבי תחבורה ציבורית

  • המטרו בעיר נוח ויעיל מאוד. בכל תחנה תוכלו לרכוש כרטיס יומי/ שבועי/ חד פעמי בהתאם לצורך שלכם.
  • המוניות זולות ונוחות והנה השוס: תורידו לטלפון את האפליקציה Free Now. זו אפליקציה להזמנת מוניות, השימוש חינמי לגמרי, והיא עובדת נהדר בעיר. אתם אפילו לא תידרשו לתת פרטי אשראי – תוכלו פשוט לשלם במזומן לנהג.
  • אבל הבנתם את הראש שלי, נכון? הכי טוב ברגל.

טיולים מאורגנים לאתונה

סיור מעמיק באתונה נכלל גם בטיול שלנו לצפון יוון, וגם בטיול הנשים לקרנבל – טיול חדש לאירוע שמח, צבעוני ומאוד מקומי!

לפרטים על טיול נשים מיוחד ליוון בתקופת הקרנבל

לפרטים עם הטיולים לצפון יוון

 

המידע עזר לכם? נהדר! זו הכוונה.

אם תרצו, יש גם שירות לתכנון טיולים בהתאמה אישית.

אם תחליטו לנסוע לאזור זה בלבד, הרי שיש בידיכם כמעט את כל המידע שתזדקקו לו.
אם, לעומת זאת, תרצו לשלב בין מספר אזורים, ולארגן את כמויות המידע העצומות לידע שיתן לכם טיול מדוייק,
המתאים לכם כמו כפפה ליד;
או אם תרצו לשאול שאלות כדי לדייק את המסלול שתבחרו –

מוזמנים ומוזמנות לקרוא על שירותי תכנון הטיולים שלי ולפנות אלי לתיאום פגישה. 

אענה בשמחה גם על כל שאלה לגבי הטיולים המאורגנים, בין אם הם בהדרכתי או לא.

תיהנו בטיול,

אורלי פינקלמן

תוכן עניינים
טיולים נוספים

דרום ומרכז האי אוויה

חלקו הצפוני מאופיין ביערות אורן ובעצי דולב, בחלקו המרכזי יש ערמונים ואגוזי מלך, ואילו בדרומו יש בעיקר אלונים. החופים קטנים ואינטימיים, עיירות החוף בתוליות במובן

מצובו וסביבתו

גיאוגרפיה מצובו הוא כפר שתושביו הם וולאכים, שהגיעו אי אז, החל מהמאה התשיעית, מרומניה בעקבות עדרי הצאן שלהם. הוא התפרסם בזכות האוויר שלו – 1,100

האי אוויה – בין הכי כחול להכי ירוק

דמיינו את הצירוף הבא: ירוק וכחול, ים פלטה, סירות דייגים, שקיעות מרהיבות וכפרים שרוב התיירים בהם יוונים – והנה קיבלתם את אוויה. מבחינה מנהלית, הוא

חצי האי פיליון

מזרח מול מערב הרכס מפריד בין הצד המערבי לצד המזרחי של חצי האי: מערב פיליון, האזור שפונה אל מפרץ פגאסיטיקוס ובו נמצאת העיר הראשית וולוס

יש טיולים והרצאות שמתמלאים עוד לפני שאני מספיקה להגיד "קלימרה".

שווה להירשם לניוזלטר שלי.
דילוג לתוכן